Δρ. Λυράκος Γεώργιος

Ο Δρ Λυράκος Γεώργιος CPsychol, BN, BSc. MSc. MPH. PhD. PostDoc είναι κάτοχος Πτυχίου Νοσηλευτικής (1994) και Ψυχολογίας (2006).

Μεταπτυχιακά

Έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από την Ιατρική Σχολή  Ιωαννίνων με ειδίκευση «Διαχείρισης πόνου» (2009), Μεταπτυχιακό Δημόσιας Υγείας με κατεύθυνση τα χρόνια νοσήματα από την ΕΣΔΥ (2016) και Διδακτορικό Δίπλωμα (2013) από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και μεταδιδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το 2018 με θέμα τη διαχείριση του στρες στα χρόνια νοσήματα.

Ειδική εκπαίδευση

Έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία (2008-10) και έχει μετεκπαιδευτεί στο Seattle (ΗΠΑ) (2005), στον ΠΟΥ στη Δανία (2006), στο Πανεπιστήμιο του Dundee (Η.Β.) (2010), στο International Critical Incident Stress Foundation, Inc. (ICISF) της Βαλτιμόρης (ΗΠΑ) (2010) και στη Γενεύη – HUG Hospital (2014).

Σήμερα

Σήμερα είναι Ψυχολόγος Υγείας στο ΓΝΝ Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων», Διευθυντής Προγράμματος Σπουδών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Health Psychology του Cardiff MET στο City Unity, επόπτης Διδακτορικών Διατριβών στο Cardiff MET στην Ουαλία, είναι ενταγμένο μέλος του μητρώου εκπαιδευτών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Επιστημονικός Συνεργάτης του ΤΕΙ Αθήνας και Επιστημονικός Συνεργάτης της Β Αναισθησιολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Βραβεία

Ο Δρ. Λυράκος έχει πάρει 11 βραβεία για ερευνητικές εργασίες σε Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια, έχει συγγράψει μια μονογραφή στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει με επτά κεφάλια σε βιβλία άλλων συγγραφέων, έχει δημοσιεύσει76 εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές και δείκτη απήχησης και 12 σε ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Έχει παρουσιάσει 68 εργασίες σε Διεθνή και ογδόντα 80 σε Εθνικά Συνέδρια και έχει συμμετάσχει σε 15 ομιλίες ως προσκεκλημένος ομιλητής.