Η ποιότητα του εσωτερικού αέρα
στην εποχή του κορονοϊού

Παρακολουθείστε την εκδήλωση σε βίντεο εδώ : https://youtu.be/uyJcv5YPhQI

Διαδικτυακή εκδήλωση για την υγιεινή στους χώρους εργασίας διοργανώνει το   ΕΛΙΝΥΑΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας) με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Το θέμα έχει να κάνει με την ποιότητα του εσωτερικού αέρα σε σχέση με τον COVID-19. Θα γίνει την Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021 ώρα 15.00 – 17.00 και ομιλίες θα απευθύνουν ο

καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος καθώς και ο Ηλίας Μόσιαλος, Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, LSE.

Θα προηγηθεί καλωσόρισμα από τους:
Ρένα Μπαρδάνη, Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΙΝΥΑΕ και
Γιώργος  Καλούδης, Γενικός Διευθυντής, ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αλλά θέματα που θα απασχολήσουν την εκδήλωση είναι:

Μικροκλίμα – Θερμικό περιβάλλον στον εργασιακό χώρο
Σοφία Σιδηροπούλου, Μηχανικός Περιβάλλοντος ΤΕ, MSc, ΕΛΙΝΥΑΕ

Χημικοί και βιολογικοί παράγοντες στους χώρους εργασίας – Το σύνδρομο του άρρωστου κτιρίου
Σοφία Κωνσταντοπούλου, Μηχανικός Περιβάλλοντος, MSc, PhD Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ΕΛΙΝΥΑΕ

Η κατανόηση του τρόπου μετάδοσης του SARS-COV2 και η αντιμετώπισή του μέσα από την επιστήμη μελέτης του αερολύματος
Κώστας Ελευθεριάδης, Διευθυντής Ερευνών και
Δρ Ευαγγελία Διαπούλη, Ερευνήτρια Βαθμίδας Γ, Ινστιτούτο Πυρηνικών & Ραδιολογικών Επιστημών & Τεχνολογίας, Ενέργειας & Ασφάλειας, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.

Στο τέλος θα υπάρξει συζήτηση με τις επιχειρήσεις:
Θέμα: Τεχνολογικές εξελίξεις και προκλήσεις εν μέσω της πανδημίας

Συμμετέχουν οι:
Γεράσιμος Γερολυμάτος, Γενικός Διευθυντής GIZELIS ROBOTICS
Δρ Ιωάννης Αραμπατζής, Διευθύνων Σύμβουλος NANOPHOS

Αριστοτέλης Νικολακόπουλος, R&D VITEX A.E.
Δημήτρης Κοντοβράκης, Γενικός Διευθυντής ΒΙΟΚΟΝ ΙΑΤΡΙΚΑ & ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΠΕ

Νίκος Βεργόπουλος, Γενικός Διευθυντής Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού (ΕΙΑΧ)

Συντονιστής θα είναι ο Δημήτρης Βέργαδος, Διευθυντής Τομέα ΜΜΕ, Θέσεων και Ενημέρωσης ΣΕΒ.

Παρακολουθείστε την εκδήλωση σε βίντεο εδώ : https://youtu.be/uyJcv5YPhQI

————————–

Να υπενθυμίσουμε πως  πριν λίγο καιρό υπεγράφει Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΕΛΙΝΥΑΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας) και της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» με σκοπό να αναπτύξουν πρωτοβουλίες και δράσεις για την ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων μελών της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» αλλά και ευρύτερα της επιχειρηματικής κοινότητας  για την ανάδειξη της σημασίας των θεμάτων ασφάλειας και υγείας στην εργασία. Επίσης για την προώθηση πολιτικών ή πρακτικών ενίσχυσης του επιπέδου υγείας και ασφάλειας στην εργασία και ευρύτερα στην κοινωνία.

Οι δύο οργανισμοί συμφώνησαν να συνεργαστούν, στο πλαίσιο του παρόντος Μνημονίου Συνεργασίας, με στόχο:

*        Την ευαισθητοποίηση για τα θέματα υγείας και ασφάλειας της εργασίας,

*        Τη συνεργασία για την ανάπτυξη και υλοποίηση ερευνών, μελετών, προγραμμάτων στα αντικείμενα της υγιεινής και της ασφάλειας,

*        Την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων για την περαιτέρω ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των επιχειρήσεων, οργανισμών και φορέων για τα θέματα υγείας και ασφάλειας της εργασίας που έχουν ανακύψει μετά την εκδήλωση της πανδημίας σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης.

*        Την ευαισθητοποίηση για τα θέματα οδικής συμπεριφοράς και οδικής ασφάλειας και την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων

Tο ΕΛΙΝΥΑΕ

Υπενθυμίζουμε πως το ΕΛΙΝΥΑΕ είναι ο φορέας των κοινωνικών εταίρων ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, με εμπειρία στην έρευνα, την πληροφόρηση, την ενημέρωση, τη συμβουλευτική υποστήριξη και την εκπαίδευση. Συστάθηκε το 1992 ως ανεξάρτητος οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κατόπιν πρωτοβουλίας των κοινωνικών εταίρων, με σκοπό την επιστημονική και τεχνική υποστήριξη και εξυπηρέτηση της πολιτικής για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία στην Ελλάδα.

H «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Επίσης η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που σκοπό έχει τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, για την ανάδειξη του κυρίαρχου ρόλου του Πολιτισμού, του Τουρισμού, του Αθλητισμού, του Περιβάλλοντος και του Εθελοντισμού της Ελλάδας. Η πρωτοβουλία αυτή εκφράζει την αποφασιστικότητα του ιδιωτικού τομέα να προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στην ελληνική πολιτεία, έτσι ώστε η χώρα να τύχει της μεγαλύτερης δυνατής συνδρομής από τους πλέον εύρωστους και υγιείς κλάδους την ελληνικής αγοράς. Επισημαίνεται ότι ο φορέας είναι ελεύθερος από πολιτικές δεσμεύσεις, ενώ παράλληλα οι δράσεις του συνδράμουν την ελληνική πολιτεία, χωρίς την παραμικρή οικονομική ενίσχυση από το κράτος.

———————————–

Παρακολουθείστε την εκδήλωση σε βίντεο εδώ : https://youtu.be/uyJcv5YPhQI

———————————–
Φωτογραφία / Photo by Damir Kopezhanov on Unsplash