Διαδικτυακή ενημέρωση για τα προβλήματα των εφήβων

Στην σημερινή εποχή τα προβλήματα υγείας ξεκινούν από την παιδική ηλικία και μεγεθύνονται στην εφηβεία. Το κομμάτι της ενημέρωσης γονέων και ειδικών καθώς και η εκπαίδευση τους είναι τεράστιο θέμα.

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δικτύο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας διοργανώνει μια εξαιρετική διαδικτυακή ενημέρωση για τρία θέματα που ενδιαφέρουν τους εφήβους.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλος Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 3 θεματικές ενότητες με τα εξής θέματα:

  1. ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
  2. ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ (Κάπνισμα, Αλκοόλ, Ναρκωτικά)
  3. ΕΦΗΒΕΙΑ (Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, Παχυσαρκία, Εμβολιασμοί Εφήβων)

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων (γονείς, εκπαιδευτικοί), που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα εκπαίδευσης με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση ώστε να είναι γνώστες των συνεπειών της έκθεσης των παιδιών σε κινδύνους και να λειτουργήσουν προστατευτικά με γνώμονα την Πρόληψη.

Η πρώτη παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Μαΐου στις 18:30 θα έχει χρονική διάρκεια περίπου 1 ώρα (20’ εισήγηση και 40’ ερωτήσεις-συζήτηση) και θέμα τα «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ».  Ο σύνδεσμος (link) για την παρακολούθηση μέσω της πλατφόρμας ZOOM, είναι:
https://zoom.us/j/91596114405
Webinar ID: 915 9611 4405

Υπενθυμίζουμε πως το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) είναι το Δίκτυο των Ο.Τ.Α από όλη την Ελλάδα. Δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας των δημοτών και αποτελεί το Δίκτυο της χώρας μας που είναι μέλος του Δικτύου των Εθνικών Δικτύων του Π.Ο.Υ.



Το Δίκτυο αριθμεί 235 Δήμους μέλη και 2 Περιφέρειες από όλη την Ελλάδα. Επίσης, αναπτύσσει δυναμικά τη παρουσία του από το 2005, συνδράμοντας ουσιαστικά τους Δήμους μέλη του, διοργανώνοντας εκστρατείες ενημέρωσης και προληπτικής ιατρικής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα εφαρμόζει το καινοτόμο πρόγραμμα Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ., φέρνοντας την Υγεία στο κέντρο της πολιτικής, του σχεδιασμού και της λήψης αποφάσεων των πόλεων, αναπτύσσοντας πολιτικές και δράσεις που άπτονται όλων των τομέων της ζωής.