Καραπαναγιωτίδης Θεόδωρος

Ο Θεόδωρος Καραπαναγιωτίδης MD, PhD, FESO είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας στη Β’ Νευρολογική Κλινική Ιατρικής Σχολής, στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ 

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

            Γεννήθηκε το 1968 στη Θεσσαλονίκη. Το 1980 εισήχθη με υποτροφία στο Αμερικανικό  Κολλέγιο  ‘ΑΝΑΤΟΛΙΑ’ απ’ όπου και αποφοίτησε το 1986. Εισήχθη την ίδια χρονιά στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ απ’ όπου αποφοίτησε το 1993 με βαθμό πτυχίου «Άριστα».

Ειδικεύθηκε στη Νευρολογία στην Α’ Νευρολογική Κλινική του Α.Π.Θ. και αναγορεύθηκε διδάκτορας του τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ. με βαθμό «Άριστα». Μετεκπαιδεύθηκε στην αγγειακή Νευρολογία και στη Νευροϋπερηχογραφία στην πανεπιστημιακή νευρολογική κλινική του CHUV στη Λωζάννη της Ελβετίας.

Είναι ταμίας της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων και Fellow της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων (ESO). Υπηρετεί ως Αναπληρωτής Καθηγητής στη Β’ Νευρολογική Κλινική του Α.Π.Θ. στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου και είναι υπεύθυνος του Εργαστηρίου Υπερήχων και της μονάδας των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων.

Έχει διατελέσει κριτής και μέλος της συντακτικής επιτροπής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες ερευνητικές εργασίες σε ξενόγλωσσα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά.