Η σημασία της ποιότητας του εσωτερικού αέρα στην αντιμετώπιση της Covid-19

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ο ΕΛΙΝΥΑΕ και η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας  Αερολυμάτων (ΕΕΕΑ), διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Η σημασία της ποιότητας του εσωτερικού αέρα στην αντιμετώπιση της COVID-19”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 17.00 – 19.00 με χρήση της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

Η πανδημία COVID-19 αποκάλυψε πόσο απροετοίμαστος ήταν ο κόσμος να ανταποκριθεί, παρά τις γνώσεις που αποκτήθηκαν από προηγούμενες πανδημίες. Σύμφωνα με το CDC σήμερα γνωρίζουμε ότι πάνω από το 90% των μολύνσεων πραγματοποιούνται μέσω της αερομεταφερόμενης μετάδοσης, λόγω του μικρού μεγέθους των αερολυμάτων που φέρουν τον ιό και της δυνατότητάς τους να παραμένουν στον αέρα αρκετές ώρες. Στην εκδήλωση, καταξιωμένοι επιστήμονες, από τον χώρο της Επιδημιολογίας και της Eπιστήμης του Aερολύματος, θα παρουσιάσουν την σημασία του εξαερισμού και του καθαρισμού του αέρα του εσωτερικού χώρου στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της COVID-19. Στόχος είναι τα συμπεράσματα της εκδήλωσης να αποτελέσουν τεκμηριωμένη παραίνεση προς την Πολιτεία και τους πολίτες, προκειμένου να λάβουν αποτελεσματικότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού.

Στην εκδήλωση, καταξιωμένοι επιστήμονες από το χώρο της Επιδημιολογίας και της Επιστήμης του Aερολύματος  θα παρουσιάσουν τη σημασία του εξαερισμού και του καθαρισμού του αέρα εσωτερικού χώρου στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της COVID-19. Στόχος είναι τα συμπεράσματα της εκδήλωσης να αποτελέσουν τεκμηριωμένη παραίνεση προς την Πολιτεία και τους πολίτες προκειμένου να λάβουν αποτελεσματικότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού.

Μπορείτε να κάνετε τώρα την εγγραφή σας εδώ.

     

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Καλωσόρισμα – Εισαγωγή

Δρ. Κώστας Ελευθεριάδης, Πρόεδρος ΔΣ ΕΕΕΑ, Διευθυντής Ερευνών ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Ρένα Μπαρδάνη, Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΙΝΥΑΕ

Γιώργος Καλούδης, Γενικός Διευθυντής ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ομιλητές

Καθ. Δημήτρης Παρασκευής (Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ)

Επιδημιολογία και τρόποι μετάδοσης COVID-19: Ανοιχτά ερω­τήματα

Καθ. Λεωνίδας Ντζιαχρήστος (ΤΜΜ, ΑΠΘ)

Επιπλέον μέτρα ή αύξηση θανάτων;

Εφαρμογή σχέσεων κόστους/οφέλους για τη λήψη της σωστής απόφασης

Δρ. Ιωάννης Δροσινός (Joint Research Centre,

European Commission)

Τρόποι μετάδοσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2:

Γιατί αρχικά υποτιμήθηκε η αερογενής μετάδοση

Καθ. Αθανάσιος Νένες (EPFL Lausanne, Ελβετία,

Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Πάτρα)

Αερογενής μετάδοση ιών (COVID, γρίπη κ.λπ.):

Ο υποτιμημένος ρόλος της υγρασίας

Καθ. Κώστας Σιούτας (University of Southern California, Dept. of Civil and Environmental Engineering, Los Angeles, ΗΠΑ)

Αερογενής μετάδοση ιών και η αντιμετώπισή τους με καθαρι­σμό του αέρα σε εσωτερικούς χώρους

Επίλογος – Συζήτηση

Δρ. Κώστας Ελευθεριάδης, Πρόεδρος ΔΣ της ΕΕΕΑ, Διευθυ­ντής Ερευνών ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

* Σχετικά με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»: Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που σκοπό έχει τη σύμ-πραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, για την ανάδειξη του κυρίαρχου ρόλου του Πολιτισμού, του Τουρισμού, του Αθλητισμού, του Περιβάλλοντος και του Εθελοντισμού της Ελλάδας. Η πρωτοβουλία αυτή εκφράζει την αποφασιστικότητα του ιδιωτικού τομέα να προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στην ελληνική πολιτεία, έτσι ώστε η χώρα να τύχει της μεγαλύτερης δυνατής συνδρομής από τους πλέον εύρωστους και υγιείς κλάδους την ελληνικής αγοράς. Επισημαίνεται ότι ο φορέας είναι ελεύθερος από πολιτικές δεσμεύσεις, ενώ παράλληλα οι δράσεις του συνδράμουν την ελληνική πολιτεία, χωρίς την παραμικρή οικονομική ενίσχυση από το κράτος.
Περισσότερες Πληροφορίες:
http://www.symmaxiagiatinellada.gr, Email: info@symmaxiagiatinellada.gr, Τηλ.:2130230137.
Ακολουθήστε τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ στα
Social Media:   
Φωτογραφία / Photo by Arlington Research on Unsplash