Κορονοϊός νέα

Ποια διατροφή στο lockdown

Ποια διατροφή στο lockdown

Οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας
H προσεγμένη διατροφή μπορεί να τονώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να μας προφυλάξει από την ανάπτυξη παθήσεων που αυξάνουν τον κίνδυνο επιπλοκών στη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Ποια όργανα κινδυνεύουν

Ποια όργανα κινδυνεύουν

Πέρασαν περίπου 4 μήνες από την ημέρα που ο ΠΟΥ ανακήρυξε την πανδημία COVID-19. Τι γνωρίζουμε για την κλινική εικόνα των ασθενών;
Στις αρχές της πανδημίας γνωρίζαμε ότι o ιός SARS-CoV-2 θα προκαλούσε ήπιες αναπνευστικές λοιμώξεις σε περίπου 80-85% αυτών που θα μολύνονταν, και περίπου οι μισοί θα εμφάνιζαν πνευμονία. Ένα άλλο 10-15% θα νοσούσε πιο σοβαρά και το 2-5% θα είχε οξεία νόσο και θα χρειαζόταν εντατική φροντίδα.

Επιθετικός για πολλά συστήματα

Επιθετικός για πολλά συστήματα

Δεν είναι πρώτη φορά που οι νεκροψίες γίνονται πηγή πολύτιμων πληροφοριών για την καλύτερη κατανόηση ασθενειών. Όπως συνέβη με τον HIV/AIDS και τον Έμπολα, έτσι και με τον νέο κοροναϊό, οι επιστήμονες εναποθέτουν σε αυτές τις ελπίδες τους για την αποτελεσματικότερη θεραπεία, αφού το εμβόλιο φαίνεται πως είναι ακόμη μακριά.

Διαδικτυακή Ημερίδα

Διαδικτυακή Ημερίδα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διοργανώνει διαδικτυακή Ημερίδα Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 ώρα 18.00-21.00
με θέμα:
Υγειονομικά πρωτόκολλα ξενοδοχείων και μέτρα προστασίας των τουριστών και των εργαζομένων

Κυρίαρχη η υπέρταση

Κυρίαρχη η υπέρταση

Στη Γερμανία, όπως και σε άλλες χώρες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, οι συζητήσεις σχετικά με το εάν οι άνθρωποι πεθαίνουν «με» ή «από» τον ιό είναι πλέον καθημερινότητα. Τι λένε οι γερμανοί παθολόγοι;

Bιταμίνη D και υπέρταση

Bιταμίνη D και υπέρταση

Ο καθηγητής Κύριος Τσιόδρας εξηγεί τη σχέση της ρεμντεσιβίρης, βιταμίνης D και της υπέρτασης με τη θεραπεία ή την επιβάρυνση του ασθενή με κορωνοϊό.

Διαταραχές στον ύπνο

Διαταραχές στον ύπνο

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν δεδομένα που να υποστηρίζουν ότι οι ασθενείς με Σύνδρομο Απνοιών κατά τον Ύπνο (ΣΑΥ) καθώς και άλλων διαταραχών αναπνοής κατά τον ύπνο, όπως το σύνδρομο παχυσαρκίας- υποαερισμού είναι υψηλού́ κινδύνου για λοίμωξη με ομάδες υψηλού κινδύνου.

Η αντιυπερτασική αγωγή δεν θα αλλάξει

Η αντιυπερτασική αγωγή δεν θα αλλάξει

O καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Γιάννης Γουδέβενος αναλύει στο zougla.gr τους βιολογικούς μηχανισμούς διείσδυσης του ιού μέσα στα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού.

Για δυνατό ανοσοποιητικό

Για δυνατό ανοσοποιητικό

Ο κορονοϊός είναι το φλέγον θέμα σε όλο τον κόσμο σε ωριαία βάση και φυσικά θα αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας. Είναι αναπόφευκτο ότι ο κορονοϊός θα φτάσει αργά ή γρήγορα στην περιοχή μας και θέλετε έναν σαφή και πρακτικό τρόπο για να αποφύγετε να τον κολλήσετε.