Τελευταία νέα

Υπέρταση και Αντιφλεγμονώδη

Υπέρταση και Αντιφλεγμονώδη

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια αυξημένη λήψη σε μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα που οφείλεται κυρίως στην άσκοπη, εύκολη και μη ενδεδειγμένη χρήση τους από τους ίδιους τους ασθενείς. Γενικότερα, τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα περιέχουν 3 διαφορετικές ομάδες, την κορτιζόνη, την ασπιρίνη και τα υπόλοιπα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη.

Διημερίδα Ελληνικής Εταιρείας Ψηφιακής Ιατρικής

Διημερίδα Ελληνικής Εταιρείας Ψηφιακής Ιατρικής

Με χαρά σας προσκαλούμε στη διαδικτυακή εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Ψηφιακής Ιατρικής, στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2020. Στη Διημερίδα αυτή θα απολαύσετε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Ψηφιακής Ιατρικής, από την άνεση και ασφάλεια του δικού σας χώρου. Από καταξιωμένους επιστήμονες του χώρου – γιατρούς και μη – θα επιμορφωθείτε πάνω σε πλήθος επίκαιρων θεμάτων

Τι πρέπει να γνωρίζει ο κάθε υπερτασικός

Τι πρέπει να γνωρίζει ο κάθε υπερτασικός

Η υπέρταση είναι ο κυριότερος παράγοντας κινδύνου για Εγκεφαλικό επεισόδιο Καρδιακή ανεπάρκεια, Έμφραγμα μυοκαρδίου και Νεφρική ανεπάρκεια .Το ελπιδοφόρο είναι ότι μπορούμε να τον τροποποιήσουμε, παίρνοντας φαρμακευτική αγωγή και ρυθμίζοντας την αρτηριακή πίεση.

Προστάτευσε την καρδιά σου

Προστάτευσε την καρδιά σου

Γιατί ενώ έχουμε τόσο καλούς γιατρούς δεν έχουμε βιβλία εκλαϊκευμένης ιατρικής; Γιατί επαγγελματίες από πολλούς κλάδους δεν ενώνουν τις δυνάμεις τους να εκπαιδεύσουν τον κόσμο για παθήσεις που μας σκοτώνουν καθημερινά;

Ρύθμιση Αρτηριακής Πίεσης

Ρύθμιση Αρτηριακής Πίεσης

Η αποτελεσματική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης προλαμβάνει το 47% των εμφραγμάτων και το 52% των εγκεφαλικών επεισοδίων σύμφωνα με στοιχεία μελετών.