Νέα

Οι αιτίες της υπέρτασης

Οι αιτίες της υπέρτασης

Περίπου το 30% των Γάλλων έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση. Ένα ποσοστό που δεν έχει μειωθεί από το 2006. Τέτοια υψηλά ποσοστά βέβαια υπάρχουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, είναι δυνατό να δράσουμε σε ορισμένες από τις αιτίες αυτής της νόσου.

Πρόβλημα η… λευκή μπλούζα

Πρόβλημα η… λευκή μπλούζα

Το φαινόμενο της υπέρτασης της λευκής μπλούζας προβλημάτιζε τους γιατρούς για πολλά χρόνια. Η υψηλή πίεση που παρουσιάζει κάποιος στο ιατρείο και η οποία επιστρέφει σε κανονικά επίπεδα όταν η μέτρηση γίνεται στο σπίτι, αποδιδόταν συνήθως στο στρες που προκαλεί η επίσκεψη στον γιατρό.

“Εχθρός” η ασταθής υπέρταση

“Εχθρός” η ασταθής υπέρταση

Για τους πάσχοντες από υψηλή αρτηριακή πίεση το πρόβλημα είναι χρόνιο, γνωστό και αντιμετωπίσιμο με την κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και αγωγή. Τι γίνεται όμως με την ασταθή υπέρταση;

Τα προβλήματα στύσης

Τα προβλήματα στύσης

Η υπέρταση πλήττει σχεδόν 10 εκατομμύρια Γάλλους. Αυτό αφορά πάρα πολλούς άνδρες. Από αυτούς, 1 στους 7, πάσχει από στυτική δυσλειτουργία εξαιτίας της ίδιας της υπέρτασης.

Τι προκαλεί η πολύωρη δουλειά σε γραφείο

Τι προκαλεί η πολύωρη δουλειά σε γραφείο

Περίπου το 15% έως 30% των ενηλίκων έχουν μια μορφή αυξημένης αρτηριακής πίεσης-«φάντασμα», επειδή οι μετρήσεις στον γιατρό δείχνουν φυσιολογικές, αλλά η πίεση είναι συνήθως αυξημένη, όταν μετρηθεί αλλού.